New Door

Spiselige bede hos New Door på Tove Ditlevsens Gade

New Door

Hos New Door i afdelingen på Tove Ditlevsens Gade var der et ønske om, at afspejle den klimavenlighed som kan ses byggeriet, i deres udendørs områder. Vi foreslog derfor nogle spiselige bede med urter, frugt og grønt og således blev krydderurtetrappen født. Beboerne kan nu hente urter til deres mad, lige udenfor deres dør, hvilket er toppen af bæredygtighed. Trappebedet er blandt andet beplantet med krydderurterne, såsom bronzefennikel, oregano, merian, rosmarin, salvie og estragon. Desuden er der en del spiselige løgplanter i bedene. Løgplanterne byder på mere end blot et løg, der kan hives op af jorden og spises. Vi har udvalgt flerårige løgplanter som kan bruges som bladgrønt i et hav af forskellige retter. Endvidere er der plantet tyttebær, blåbær og tranebær i bedene som beboerne kan plukke. Kendetegnet for de spiselige planterne i bedet er at de er flerårige og vil komme igen år efter år. Desuden har vi valgt at sætte stedsegrønne buksbom i bedet, således der hele året er noget grønt, for øjet der kigger.

Vi har vi også leveret beplantning på taget til denne afdeling og derfor valgte vi at sætte en del af tagbeplantingen i bedets nederste del. Det flotte sedumtag kan nu ses og nydes af alle, og det er ikke længere så svært forestille sig, hvordan et bæredygtigt tag som bidrager til biodiversitet, egentlig ser ud.

Hos New Door har vi også fornøjelsen af at stå for udendørs julebelysning. Den udendørs julebelysning skaber hygge og glæde i den mørke tid.

IMG_7923

Der er nu klart til at vi kan lave bedene

Trappen med bede af spiselige planter og planter fra taget i forgrunden

IMG_0407

Planter fra tagget 

IMG_0409

Bed med løgplanter, bær og buksbom. Bedet er stadig under etablering og vil vokse mere tæt med tiden.

IMG_0567

Krydderurtetrappen. 

IMG_1202

Udendørs julebelysning, der skaber glæde og hygge

IMG_1204

Det skaber en helt særlig stemning når lysene tændes.

Vores samarbejde med Greenbutton begyndte med, at Anne afholdte kurser for vores medarbejdere. Her blev vores medarbejdere klædt på med den rigtige viden omkring pleje af vores grønne områder, hvilket har medvirket til, at vi har fået optimeret vores drift. Desuden er det tydeligt, at Anne har blik og passion for biodiversitets beplantning, til glæde for både dyr og mennesker. Vores beboere har netop efterspurgt arealer med mere farve og liv, og det har vi til stor glæde fået.

Ejendomsmester – Henrik A.